3 Inspiroivaa Youtube-kanavaayömishäiriöstä toipumiseenOletko päättänyt parantua syömishäiriöstä ja etsit inspiraatiota päiville, jolloin tuntuu, että haluat vain jättää projektin kesken?

Olet lukemassa oikeaa postausta, sillä olen kamppaillut ihan samojen asioiden parissa omassa toipumisprosessissa. Minulle on tärkeää ymmärtää, mitä kehossani tapahtuu ja kuulla muiden kokemuksia. Etsin tietoa netistä: luin blogeja ja erilaisia artikkeleita aiheesta. Löysin lopulta Youtubista inspiroivia kanavia, joissa syömishäiriötä sairastava/sairastunut tubettaja oli löytänyt avun MinnieMaud-metodista. On ollut ihan huikea nähdä heidän muutostarinoita! Aina kun itsellä meinaa tulla huonompi jakso, sukellan Youtuben maailmaan.

MinnieMaud-metodi syömishäiriössä

MinnieMaud-metodi on kehitetty RED-potilaille, eli anoreksia-, bulimia- ja ortoreksiaa sairastaville. RED-sana on lyhenne sanoista restrictive eating disorder. Suomeksi se tarkoittaa rajoittavaa syömishäiriötä. Metodi perustuu Yhdysvalloissa toisen maailmansodan aikaan suoritettuun Minnesota Starvation Experimentiin, jonka tarkoituksena oli tutkia nälkiintymisen vaikutusta terveisiin ihmisiin. He saivat esimerkiksi syödäkseen vain 1500 kaloria päivässä ja heidän piti joko kävellä tai juosta 36 km viikossa.

Tutkimuksen tuloksena huomattiin, että nälkiintyminen aiheuttaa runsaasti erilaisia fyysisiä ja psyykkisiä oireita, kuten ahdistusta, jatkuvaa ruoan ajattelua, pakko-oireita, vetäytymistä ja jopa itsensä vahingoittamista. Kun koehenkilöt alkoivat jälleen syömään normaalisti ja keho sai ravintoa, katosivat lähes kaikki oireet.

Tutkimuksessa huomattiin, että koehenkilöt kävivät läpi extreme hunger -vaiheen, eli he saattoivat syödä jopa 10 000 kaloria päivässä. Tavallinen kalorimäärä aikuiselle naiselle on noin +-2500 kaloria. Mielenkiintoista oli, että kaikki koehenkilöt saavuttivat normaalipainonsa ja vain 10% overshoottasi painon, eli paino oli alkuperäistä painoa korkeampi.

MinnieMaud-ohjelma lyhyesti:

  1. Syö vähimmäismäärä joka päivä. Se on vähimmäismäärä, mutta mielellään voit syödä enemmän. Älä koskaan rajoita ruokaa. Minimisaanti on 2500-3500 kaloria, riippuen iästäsi, pituudestasi ja sukupuolestasi.
  2. Älä punnitse tai mittaa itseäsi. Se on vaikeaa, mutta sinun on luotettava kehosi kykyyn korjata vauriot ja antaa sen löytää biologinen painosi. Käytä löysiä ja mukavia vaatteita, sillä alussa voi esiintyä turvotusta, sillä keho ei ole tottunut käsittelemään ruokaa kunnolla.
  3. Älä urheile. Ollenkaan.

3 Inspiroivaa Youtube-kanavaa

Seuraavaksi esittelen sinulle kolme inspiroivaa Youtube-kanavaa, jotka ovat auttaneet minua toipumisessa. Kaksi ensimmäistä kanavaa ovat englanninkielisiä ja tubettajat ovat käyneet läpi MinnieMaud-prosessin. Viimeisenä esittelen teille suomalaisen Kuparikettu-kanavan, joka on keskittynyt meditaatioon ja henkiseen tietouteen. Olen saanut apua kanavasta unettomuuteen, joka on ollut seurausta syömishäiriöstä.

Jenbretty

Jen Brett on kanadalainen 22-vuotias tubettaja, joka on kehopositiivisuuden puolestapuhuja ja tunnettu räväkästä tyylistään. Hän sairastui syömishäiriöön lukiossa ja aloittaessaan fitness-harrastuksen. Hän postaa pääasiassa Full Day of Eating -videoita sekä Q&A -tyyppisiä videoita. Tykkään Brettin aidosta ja persoonallisesta tyylistä.

Alice Olivia

Alice Olivia on myös kanadalainen tubettaja, kuten Jen Brett. Hän tekee informatiivisia videoita syömishäiriöstä toipumisesta ja puhuu käsitteestä kehoneutraalisuus. Vegaani Alice toipui syömällä kasvisruokaa 2400-3000+ kalorin verran päivittäin. Hän kävi läpi toipumisprosessin kaksi kertaa ja toisella kerralla paino overshoottasi, mutta palautui myöhemmin hyvinvointipainoon.

Kuparikettu

Kuparikettu-kanavaa ylläpitää Milla Jokela. Kanavalla pääset sukeltamaan ohjattujen meditaatioiden maailmaan. Löydät videoita muun muassa unirentoutuksiin, mielikuvamatkoihin ja lapsille suunnattuihin mielikuvaseikkailuihin. Kuperikettu on auttanut minua nukahtamaan iltaisin, jos mielessä on pyörinyt tuhat ja yksi ajatusta.

Aiotko tutustua näihin Youtube-kanaviin? Kommentoi alle ja olisi ihana kuulla, mikä asia on auttanut sinua syömishäiriössä toipumisessa!

Lue myös:

Syömishäiriöstä toipuminen: Oma tarinani

Nostin kalorit alle 1500 kalorista 2000+ kaloriin: Kuinka kävi?

1

Jonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *