AsuLempeät ja kaunistavat asut -postaussarja alkaa!

Rehellisesti sanottuna en ole koskaan ollut järin kiinnostunut muodista, mutta mielestäni vaatteilla on kuitenkin väliä. Kun tein päätöksen parantua syömishäiriöstä, oli väistämättä edessä kohdata muuttunut vartalo ja kehonkuvan työstäminen. Oikeanlaiset vaatteet ovat olleet tässä apuna. En todellakaan ole tyylibloggaaja, mutta toivon postaussarjan inspiroivan sinua, joka olet kamppaillut samojen asioiden äärellä ja haluat löytää vaatteita aidolle sinulle.

Tyylini on naisellisen käytännöllinen. Esimerkiksi en ostaisi syksytakkia, joka ei suojaa tuulta tai vettä vastaan. Takin tulisi olla kuitenkin nätti ja istuva. Kengissä tykkään, jos niissä on matala korko tai jos on päiväohjelmassa paljon kävelyä, niin valitsen matalat tennarit. Tykkään pääosin hyvin istuvista vaatteista, mutta etenkin talvella on mukava käpertyä hieman löyhempään neuleeseen. Vaatteessa tulee voida liikkua vapaasti ja sen tulee olla kestää elämää, esimerkiksi se tulee voida pestä helposti eikä vaadi silittämistä (inhokkipuuha).

Rakastan kaikenlaisia muodonmuutosohjelmia, joissa taiotaan ei omissa nahoissaan viihtyvästä henkilöstä säkenöivä ja eläväisempi versio itsestään. Suosikkejani ovat muun muassa Vuosia nuoremmaksi ja Trinny & Susannah. Näissä ohjelmissa minua kiehtoo se, että henkilön ei tarvitse laihtua näyttääkseen hyvältä. Ja niinhän se on, ei sinun kokosi määritä sitä, että voitko näyttää hyvältä. Vaatekokosi ei kerro arvoasi tai sano miten sinun tulee pukeutua. Tärkeintä on löytää omalle vartalotyylille ja omaan tyyliin sopivat vaatteet!

Postaussarjassa jaan sinulle omia suosikkiasujani, jotka tuntuvat mukavalta päällä ja lisäävät itsevarmuutta. En shoppaile kovin useasti vaatetta, mutta jos ostan, niin pääasiassa pyrin ostamaan laadukkaista materiaaleista tehtyjä vaatteita joko uutena tai Facebookin kirpparilta. Ja tyylini tai vaatekaappini ei todellakaan ole valmis! Haaveilen yhteen sopivista asukokonaisuuksista ja etsin inspiraatiota entistä kauniimpiin, hyvää oloa ja itsevarmuutta tuoviin kokonaisuuksiin.

Asut

Korosta vaatteilla parhaita puoliasi

Vartaloni muoto on A-vartalo eli päärynävartalo. Olen sirompi yläosasta mitä alaosasta. Olkapääni ovat kapeat, rinnat pienet, minulla on suhteellisen kapea vyötärö, leveät reidet ja pyöreä peppu. Minulle sopivatkin parhaiten vyötärö korostavat yläosat ja korkeavyötäröiset alaosat. Olen aina ollut farkkuihminen, mutta tahtoisin kokeilla enemmän kellohameita ja hyvin istuvia, mutta mukavia mekkoja.
Vaatteiden väriskaala on pääosin musta, sininen, harmaa ja valkoinen. Välissä tykkään käyttää hempeämpiä sävyjä, kuten violettia. Kovin räikeät värit ja vahvat printit eivät ole juttuni. Haaveilen pääseväni joskus värianalyysiin, jotta oppisin vielä paremmin, mitkä värit sopivat itselleni.

Olin vuosia säästöliekillä ja keholleni liian alhaisessa painossa, ja kun aloin taas syömään normaalimääriä, kertyi minulle ensin nestettä ja turvotusta kehoon noin 2 kuukauden ajan. Tänä päivänä vatsani ei turpoa niin herkästi, paitsi kuukautisten ajan. Painoni on hakeutunut ylöspäin, minne sen kuuluukin mennä. Luulen, että olen tällä hetkellä lähellä hyvinvointipainoaluettani. Kevään aikana aion haastaa itseni kuuntelemaan vielä enemmän intuaatiota ja nälkäsignaaleja syömisessä. Mielenkiinnolla odotan, että miten kehoni reagoi ja mitä muutoksia tapahtuu vartalossa.

Vaatekokoni on yllättävä kyllä pysynyt lähes samassa mitä aiemmin. Huomaan kyllä, että esimerkiksi housuissa ei enää xs-koko ole riittävä, vaan tarvitsen tilaa reisille ja pepulle. Housujen tulee olla myös joustavat, sillä runsas portaiden kapuaminen Göteborgissa on tuonut lihaksia myös pohkeisiin, eivätkä joustamattomat farkut mene pohkeista ylöspäin.

Ensimmäinen asu: Mustavalkoinen, pehmeä ja lämmittävä kokonaisuus

Lempeät ja kaunistavat asut

Asu mustat housut

Mustat housut

Ensimmäinen asuni Lempeät ja kaunistavat asut -postaussarjassa on talvikeleihin sopiva mustavalkoinen asu. Asussa tykkään sen mukavuudesta ja yksinkertaisuudesta. Valkoinen neule ei ole ihan perinteinen neuletakki, joka olikin syy, miksi aikoinaan sen hankin. Neule on hankittu täältä. Sinänsä hassua, että vielä vuosi sitten en ajatellut, että valkoinen väri sopisi minulle. Mutta niin vain mieli ja tyyli muuttuu.

Housut ovat joustavat ja hieman legginssimäiset ja ne on hankittu H&M:stä. Näissä minua viehättää mukavuus ja hyvä istuvuus. Resorimainen vyötäröosio nousee napaan asti ja antaa tarvittaessa periksi.

Alustoppi valkea

Kaulakoru Alankomaista

Alustopin olen ostanut Nellyltä (NLYTrend vastaava toppi) Minulta löytyy tämä toppi myös mustana. Materiaali on ihanan pehmeää puuvillaa ja kauniit pitsiyksityiskohdat olkaimissa tekevät topista hieman spesiaalin. Näitä toppeja on tullut käytettyä paljon kesäkeleillä myös.

Sydänkaulakoru on saatu lahjaksi poikaystävältä. Hän on ostanut sen Alankomaista, joten en valitettavasti osaa sanoa tarkempia yksityiskohtia. Materiaali on suosikkiani, eli valkokultaa. Koru on minulla melkein aina kaulassa.

Mitä tykkäsit tästä asusta ja Lempeät ja kaunistavat asut -postaussarja ideasta? Kommentoi alle <3

3

Jonna

2 Comments on Lempeät ja kaunistavat asut -postaussarja: Mustavalkoinen, pehmeä ja lämmittävä kokonaisuus

    • Kiitos kommentistasi Helen, kiva kun tykkäät postausideasta! Ja tuo valkoinen neule on kyllä ollut kovassa käytössä. Ja tämä kaulakoru 24/7😁 Sain poikaystävältä myös kaulakoruun sopivat korvikset, pitää laitella myöhemmin kuvia blogiin🌷☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *