kuulumisiareissunjalkeen

kevatHeippa ja huhtikuiset terveiset Pohjois-Pohjanmaalta! Täällä on vielä osittain lunta maassa, mutta aurinko on paistanut ja tuonut keväistä energiaa.

Me palattiin A:n kanssa pari päivää sitten takaisin meidän 7,5 viikon Aasian reissulta. Tulin kotikotiini tänne Pohjanmaalle ja A jatkoi Alankomaihin. Tarkoitus olisi viettää täällä vielä reilu viikko, sillä siskon vauvan ristiäiset vietetään 27.4. Sen jälkeen meidän matka jatkuu takaisin Göteborgiin. Ennen reissua emme tosiaan olleet varmoja, missä viettäisimme kesän ennen Alankomaihin muuttoa. A tekee projektityötä, joten tilanteet ja paikat voivat muuttua. Näin toki jatkuu enää syksyyn asti, sillä A aloittaa työskentelyn Alankomaissa yrityksen pääkonttorissa. Tarkoituksena olisi myös itse aloittaa työpaikan metsästys -projekti Alankomaista lähikuukausina. Kesä menee Göteborgissa työskennellessä ja hollannin kieltä opiskellen.

Elämäntilanteemme on tällä hetkellä liikkuvaa

Reissu oli tosi mahtava (instassa paljon kuvia!), nähtiin 4 eri maata ja kohokohta oli tietysti yllätyskosinta! Oltiin tultu sinä päivänä Mt. Fujin ja viiden järven alueelle Japanissa. Päivä oli tosi kirkas ja näkymä Fujille oli todella hyvä. Se on itseasiassa harvinaista herkkuja ja yleensä utu peittää vuoren. A tahtoi kovasti päästä eräälle näköalapaikalle ja ajattelin, että hoppu johtuu hänen mieltymyksestään vuorimaisemiin. Se oli osittain totta, mutta pääsyy oli, että hän oli jo ennen reissua haaveillut kosivansa minua Mt. Fujilla!

kihlat

Ei valitettavasti päästy sinne kiipeämään, sillä sesonki alkaa vasta kesäkuussa ja vuorella on nyt vaarallista. Otettiin kaapelivaunu näköalatasanteelle muiden turistien kanssa ja jatkettiin matkaa vähän ylöspäin muiden turistien jäädessä ensimmäiselle näköalapaikalle. A tahtoi ottaa yhteiskuvia etälaukaisimella ja pyysi minua menemään valmiiksi jo poseeraamaan. Hän sanoi: ”Näyttäisi hyvältä, jos käännyt ja katsot Mt. Fujia kohti.” Tein työtä käskettyä ja A sanoi myös tulevansa kuvaan. Minun katsellessa vuorta kohti, oli hän ottanut sormuksen taskusta ja tuli lopulta luokseni, suuteli, polvistui ja kysyi lopulta ne maagiset sanat: ”Jonna, will you marry me?” Kyllä siinä herkistyi ja tunsi olonsa todella kiitolliseksi ja rakastetuksi. Kosinta meni videolle!

Hääpäivää ei ole vielä lyöty lukkoon

Hääpäivää ei olla vielä valittu, sillä ensin toiveena olisi saada taloremppa kunnialla loppuun. Minun pienoinen haave olisi häät, ennen kuin täytän 30-vuotta 2021 😀 Olen jo ihan täpinöissäni pelkästä häiden ajattelusta! Haha, pitäisi vähän malttaa ja keskittyä yhteen asiaan kerralla. Olemme puhuneet, että järjestetään juhlat sekä Alankomaissa ja Suomessa. Jos sinulla on jotain hyviä ideoita tähän liittyen, niin kiva jos laitat viestiä! Meillä muuttopäivä on tosiaan 2.9.2019. Talo on valmistunut 2002 ja hyvässä kunnossa, mutta kylpyhuone ja wc-tilat kaipaavat päivitystä nykypäivään. Teemme myös pintaremonttia, kuten seinien maalausta ja laminaatin asennusta.

Reilun viikon visiitillä Suomessa olisi tarkoitus viettää paljon aikaa läheisten kanssa, nauttia pääsiäisherkuista ja hieman hoitaa juoksevia asioita. Olen muun muassa käynyt läpi omaisuuttani ja vaatteita erityisesti päällimmäisenä ajatuksena karsia kaikki turha. Nyt reilu puolitoistavuotta ulkomailla asumista on saanut minut entistä enemmän arvostamaan vähempää omistamista. On helpompaa liikkua ja pitää huolta omaisuudesta, kun sitä on juuri sen verran kun jaksaa kantaa mukana. Talostamme haluaisin myös minimalistisen!

kuulumisia

Mitä tykkäsit tällaisesta vähän vapaammasta ja arjestani kertovasta postauksesta? Kiitos kommentista ja mukavaa pääsiäisen aikaa!

Lue myös:

Suomalaista designia hollantilaiseen kotiimme

2

Jonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *