göteborg lifestyle

Terveisiä täältä aurinkoisesta Göteborgista! Me palattiin takaisin Ruotsiin pari viikkoa sitten ja voi että, kun tuntuu hassulta olla täällä jälleen. Ihan kuin ei oltaisi koskaan lähdettykään, vaikka viimeksi oltiin täällä helmikuun alkupuolella ennen meidän Aasian reissua. Ennen reissua me ei tiedetty ihan varmasti, minne projektiin A menee kesäksi ennen meidän Alankomaihin muuttoa. Kävi kuitenkin niin, että tie vei takaisin tänne. Ei meitä haittaa yhtään, sillä Göteborg on upea kaupunki ja meillä on hyvät muistot täältä.

Uusi työpaikka ja kesäsuunnitelmia Göteborgissa

Lopetin aiemmassa työssäni ennen meidän reissuun lähtöä, koska ei ollut varma mihin meidän matka jatkuu. Ei olisi ollut reilua luvata jotain, mitä ei voi varmasti pitää ja onneksi löytyi hyvä seuraaja jatkamaan työssäni.  Pääsiäisviikolla laittelin kovasti hakemuksia menemään eri työpaikkoihin ja toivoin, että jostain tärppää. Oli yllättävän vaikea löytää työpaikkaa vain kesäksi ja moni haku tyssäsi siihen, etten voinut työskennellä pidempiaikaisesti. Hiukan harmitti, vaikka olinkin päättänyt suhtautua asiaan tuttuun tapaan: ‘Asioilla on tapana järjestyä’.

Asioilla on tapana järjestyä – miten kävi?

Palataan vielä huhtikuun loppuun ja Suomeen. Elettiin perjantaita ja olin lentämässä saman viikon sunnuntaina 28.päivä Göteborgiin.  Meillä oli kotikotona siskon perheen nuorimman tulokkaan ristiäisvalmistelut menossa ja satuin vilkaisemaan puhelinta. Olin saanut viestiä eräästä työpaikasta ja viestissä oli kutsu työhaastatteluun, jes mikä onnenpäivä! Työhaastattelu sovittiin heti seuraavalle maanantaille, eli ei siinä ehtinyt kovin kauan ‘kotiutua’ takaisin Göteborgiin. Haastattelusta jäi hyvät fiilikset, vaikka epäröinkin mahdollisuuksiani ja pelkäsin, että kielitaitoni ei riitä. Loppukahakoissa olin minä ja hakija x, joka oli tulossa samana päivänä toiseen haastatteluun.

göteborg lifestyle

Vierähti kokonainen viikko, ennen kuin sain kuulla miten kävi. Maanantai-iltapäivänä sain puhelun työpaikasta ja aluksi menin vähän sokkiin ja ymmärsin, etten ollut saanut työpaikkaa (hehe). Nainen toisessa päässä kertoi asian uudelleen ja nyt repesi riemu, sillä sain kuin saikin työpaikan! Työt alkavat ensi maanantaina ja työskentelen täysiaikaisesti siihen asti, kunnes muutetaan Alankomaihin. Olen tosi innoissani, sillä työpaikka vaikuttaa kivalta ja toivon myös ruotsinkielentaitoni kehittyvän. Kesästä näyttää tulevan hyvällä tavalla kiireinen, sillä aloitin juuri hollannin kielikurssin ja työmäärä on noin 8-10 h viikossa.

Toivon, että uudesta työsta huolimatta pääsisin käymään kesän aikana A:n kanssa kerran Alankomaissa ja Suomessa, edes pidennetyn viikonlopun verran. Mahdollisen Hollannin vierailun suunnitelmissa on viettää perhejuhlaa ja valita laatat sekä kylpyhuonekalusteet kylppäriin ja kahteen vessaan. Tahdomme varmistaa, että kaikki materiaalit ovat valmiina, kun aloitamme talorempan syyskuussa. Suomessa olisi ihan vain mukava nähdä perhettä ja ystäviä. Oltiin A:n kanssa viimeksi lokakuussa yhdessä Suomessa.

Yksi tukikohta ja oma koti

Vaikka on ollut huikea kokemus saada asua Ruotsissa, odotan kuitenkin tosi kovasti, että meillä on oma koti ja tukikohta <3  Saa asua miten halutaan ja elää meidän omassa kodissa meidän näköistä elämää. Ja kun asutaan Alankomaissa, on niin paljon helpompi suunnitella yhdessä reissuja Suomeen, eikä tarvitse tasapainotella sillä tapaa,miten ollaan tasapainoiteltu Ruotsissa asumisen ajan.

Joka tapauksessa, pitää yrittää ottaa kaikki ilo ja hyöty irti tästä tulevasta 4 kuukaudesta Göteborgissa! Näillä näkymiin tullaan asumaan Alankomaissa nyt pidempään ja se on meidän tukikohta, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos maailmaa kutsuu uudestaan. Pitää katsoa miten me maailmalle sitten vastataan.

P.S. Kuvat minusta on ottanut mun lahjakas sisko ja ihan Suomessa, mutta sopivat tekstiin mielestäni hyvin!

Ootko kokenut samanlaisia fiiliksiä? Ja onko sulle Göteborg tuttu paikka? Olisi ihana kuulla ja voi kommentoida ihan muutenkin vaan <3

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Reissun jälkeiset kuulumiset ja hääkuumetta

0

Jonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *